Joan Güell, 198 08028 Barcelona

marxa de la Residència Sacerdotal

 

                        Informació sobre la marxa de la Residència Sacerdotal

 

            El dimarts dia 5 de desembre,  Mn. Josep Serra Colomer, director de la Residència Sacerdotal de Sant Josep Oriol i el Sr. Pere Ardite, gerent, van reunir els residents per donar-los informació sobre la marxa de la casa i sobre les millores en curs.

            Entre els projectes ja en marxa va indicar la nova cuina i el rebost que ja estarà a punt després de les festes de Nadal. El Sr. Pere Ardite, gerent de la Residència, ha aconseguit una subvenció que ha permès impulsar aquesta reforma que era necessària per a poder complir les disposicions legals. L’any vinent donaran 160.000 euros per fer un menjador nou.

            Una altra reforma necessària ha estat la calefacció, ja que el sistema anterior estava molt envellit i per això s’ha hagut de passar a l’alimentació per gas.

            Mn. Serra també va informar que les religioses Hospitalàries de la Santa Creu han de deixar el seu servei a  la Residència per manca de personal de relleu. Les dues ara destinades a la casa fan falta a d’altres indrets d’Amèrica, on hi ha comunitats de dues religioses, quan canònicament almenys haurien de ser tres les religioses per constituir una comunitat. La Residència vol preparar un acte de comiat que també sigui un acte d’agraïment a totes les religioses que durant tants anys han fet un valuós servei a la Residència. El servei que elles feien l’assumirà el personal laic, que darrerament ja ha assumit unes funcions que abans feien els religioses quan eren més nombroses.

Mn. Serra va recordar que la Residència està al servei dels tres bisbats que formen la nostra província eclesiàstica: Barcelona, Sant Feliu de Llobregat i Terrassa. I va dir que el cardenal Joan Josep Omella té el màxim interès en què la Residència vagi endavant i pugui fer el seu bon servei que ja fa als sacerdots jubilats de les tres diòcesis.

Les tres diòcesis s’han compromès  a ajudar a les necessitats de la casa amb una donació de 1.5 mil·lions dels quals ja han aportat ja 600.000 euros. Per altra banda, s’ha demanat als residents que, si els és possible, augmentin l’aportació mensual que fa cada resident. La resposta ha estat positiva i el mes d’octubre de 2016 , en el que les aportacions dels residents foren de 42.000 euros, en el mes d’octubre de 2017 s’ha passat a 65.000 euros. Actualment s’està treballant en la millora dels serveis de telefonia i d’internet. Respecte de les obres en l’edifici de l’antic Convictori Sacerdotal, annex a l’edifici de la Residència,  Mn. Serra va dir que el projecte actualment es troba parat.

 

Varies vegades s’ha apreciat molt positivament la labor feta per Mn. Francesc Raventós