Joan Güell, 198 08028 Barcelona

ANY 2016

         Un any més presentem la Memòria anual de la Residència Sacerdotal Josep Oriol, en la qual es deixen escrits els principals esdeveniments que s’han esdevingut en aquesta Institució diocesana en els dotze mesos de l’any 2016. Són un conjunt de dades i de fets que pretenen retratar la vida comunitària i familiar dels sacerdots jubilats de les diòcesis de la Província Eclesiàstica de Barcelona.

 

         Entre tots els fets esdevinguts cal destacar el nomenament de Mn. Josep Serra i Colomer com al nou director de la Residència després de la interinitat de dos anys del rector jubilat, que van seguir a la dimissió de Mn. Joan Rodríguez, nomenat rector en substitució de Mn. Francesc Raventós el 12 de desembre de l‘any 2013, i que per causa de malaltia i per la dificultat de compaginar aquest ministeri amb el de Director Espiritual de Seminari Conciliar de la diòcesi de Barcelona va renunciar al càrrec el 31 de juliol del 2014.

 

         Nomenat pel Sr. Arquebisbe per aquest càrrec de director, Mn. Josep Serra va se presentat a la Comunitat de preveres de la Residència el dia 16 d’agost i començà a residir a la mateixa el dia 6 de setembre, iniciant-se amb ell la nova estructuració de la Residència Sacerdotal, el fet més important esdevingut aquest any i que tindrà una repercussió en la vida dels residents com s’explica en el capítol cinquè d’aquesta Memòria.

 

         També sobresurt en aquesta Memòria la vivència de l’any de la misericòrdia que va ser proclamat pel Papa Francesc el dia de la Immaculada de l’any 2015 i que el va clausurà el dia de la festa de Crist Rei d’enguany. Els residents que es valen per ells mateixos van guanyar el jubileu en alguns dels llocs assenyalats per l’Arquebisbe, passant per la Porta Santa i complint les altres obligacions. Però els altres residents, donada la impossibilitat de participar en cap pelegrinatge o d’anar a alguna de les seus on hi havia la Porta Santa van participar en una missa jubilar celebrada en la mateixa Residència el dia 11 de novembre.