Joan Güell, 198 08028 Barcelona

Homenatge de Torrelavit a Mn. Josep Mª Aragonès

 

           Al punt de les 6 de la tarda del 21 de juny de 2015, en el Teatre Municipal, l’Antoni,del consell Pastoral de la Parròquia, va donar inici a l’acte donant la benvinguda als assistents i va explicar el motiu de la trobada: el reconeixement de la parròquia i el poble de Torrelavit amb motiu d’haver rebut la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya.

 

           Va llegir la carta que l’Ajuntament va adreçar a la Generalitat de Catalunya demanant la creu de Sant Jordi per Mn. Aragonès. Carta que va anar acompanyada de tot un seguit de fets religiosos i culturals realitzats per Mn. Aragonès a Torrelavit i al Penedès durant els anys que la seva estada en el poble, recopilats per la Montserrat, i que tot seguit va llegir la mateixa Montserrat.

 

           La següent intervenció la va fet Mn. Josep Ramon Ruiz, l’actual rector de la parròquia, que va ressaltar la labor pastoral exercida per Mn. Aragonès, tenint en compte la Catequesi i el club la Baldufa, el Pessebre Vivent, la Coral i l’arranjament de les esglésies amb el coronament de la imatge de la verge assumpta al cel que presideix l’església de Santa Maria.

 

           A continuació es va projectar el lliurament per part del President de la Generalitat, en el marc del Liceu.

 

           El M. I. Joan Rigol va remarcar l’amistat que l’unia a Mn. Aragonès des que el Dr. Jubany els va confiar l’exposició del Millenum, i després formar part del Patronat de la Sagrada Família. Va dir: com que sóc un home de poble sé el què és sentir-se involucrat en els afers del poble que estimes, treballes i pateixes. Mn. Aragonès, tot i ser de ciutat, es va integrar del tot al poble de Torrelavit, ha conviscut amb la gent del poble, coneixent les dificultats del món rural i procurant aixecar el nivell cultural i religiós del poble durant tants anys i que només l’ha pogut apartar la malaltia, tot i que el seu cor encara batega per Torrelavit.

 

           Mn. Josep Mª Aragonès, fortament emocionat, va donar les gràcies per l’acte i va recordar els goigs, les preocupacions religioses i culturals i molts patiments durant la seva estada a Torrelavit.

 

           Va concloure l’acte el Sr. Alcalde donant les gràcies als assistents i va remarcar la labor religiosa i cultural de Mn. Aragonès en bé del poble, potenciant els diferents grups associatius de joves i la seva labor en l’arranjament de les esglésies de sant Marçal, primer, i de la Santa Maria, després. Va agrair la presencia del Joan Rigol i va invitar a tots els assistent a compartir coca, cava i aigua fresca i poder conversar amb Mn. Aragonès.

 

---------------------------------------------

N.B.

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha lliurat aquest dilluns, 4 de maig, la Creu de Sant Jordi a 27 personalitats,  entre elles  Mn. Josep Maria Aragonès. Pel que fa a Mn. Aragonès, la Generalitat ha valorat el “seu compromís cívic i a una activitat espiritual exercida com a representant d’un cristianisme obert, acollidor i arrelat a Catalunya. L’activisme cultural que el distingeix ha contribuït valuosament a la dinamització del municipi de Torrelavit i del Penedès amb diverses iniciatives, moltes de les quals adreçades a infants i joves”.

La Creu de Sant Jordi és un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona per part de la Generalitat de Catalunya. La distinció es va crear el 1981 amb la finalitat de distingir les persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya. Qualsevol ciutadà, grup de ciutadans o entitat pot demanar que s'atorgui aquest guardó a alguna persona, ja sigui física o jurídica.