Joan Güell, 198 08028 Barcelona

Aregall

Exèquies de Mn. Jaume Aragall i Comas, rector emèrit de la parròquia de Sant Josep Obrer, de Barcelona, mort als 72 anys de vida cristiana i 44 de ministeri sacerdotal.

Residència Sacerdotal de Sant Josep Oriol, 7 d’agost de 2015.

Les exèquies de mossèn Jaume Aragall van ser una explosió de condol solidari i d’admiració de capellans, religiosos i laics. No hi van poder ser l’arquebisbe Lluís ni el bisbe auxiliar Sebastià, que eren fora de la diòcesi.Presidí la concelebració Mn. Joan Cuadrench, Vicari Episcopal de la Zona Pastoral 3(els barris de Trinitat Nova i adjacents).Concelebraren amb ell els també vicaris episcopals, Mn. Joan Galtés i Mn. Jesús Sanz i molts altres sacerdots que viuen adolorits la seva separació per haver compartit amb ell el ministeri sacerdotal en diferents  parròquies de la diòcesi barcelonina, en el temps que visqué el seu ministeri durant uns anys a Xile, en la comunitat del Pradó  i, darrerament a la Residència Sacerdotal Sant Josep Oriol.

Els seus familiars, que viuen intensament la seva mort, junt amb molts altres amics del difunt, feligresos de les parròquies on ell ha viscut el seu sacerdoci, viuen entranyablement emocionats, aplegats amb els sacerdots que celebren l’Eucaristia, el comiat religiós, atents a les lec-tures, als cants, a les paraules de l’homilia, a les pregàries molt sentides que, abans de l’ofertori, llegeix Mn. Josep Enric Roig Sansegundo i a les que, abans del responsori de la cloenda de la celebració, pronuncien molt commoguts un dels seus germans i altres persones molt vinculades amb Mn. Jaume.

Tota l’homilia ha estat una manifestació d’afecte a Mn. Jaume. Entre altre paraules, Mn. Joan Cuadrench ens ha dit: “Perquè hem viscut moments intensos de vida i s’han teixit relacions d’afecte, hem compartit un mateix camí cristià i social, en aquest moment tenim el sentiment de la pèrdua, de la separació, d’una certa buidor... És humà que sigui així, però aquest sentiment està amarat d’un altre sentiment també intens: el sentiment de l’agraïment al Senyor per la vida d'en Jaume. La primera lectura ens ho ha recordat: Som fills de Déu. La prova de l’amor que Déu ens té és que ens ha fet el do del regal de fer-nos fills seus. Agraïm la vida d’en Jaume i preguem que participi plenament de la resurrecció de Jesucrist...”

Cal subratllar que, en un moment especial de la celebració, es llegí el Testimoni (fragments) d’en Jaume Aragall, que ell havia deixat escrit com a comiat. Un silenci extraordinariment intens i agraït, acollí les paraules del seu íntim adeu-siau, en especial quan es varen llegir uns fragments d’aquest comiat, en què diu: “Dono moltes gràcies a tots els qui hem tingut la sort de caminar plegats, sentir la crida de fer camí junts en la vida de cada dia, en les situacions dolentes i ens les situacions més joioses, amb el Pradó”.

 Un sacerdot de la Residència, Mn. Joaquim Vives, li va dedicar aquest poema

A Mn. JAUME AREGALL I COMAS

(+ 7- VIII- 2015. Residència Sacerdotal

de Sant Josep Oriol de Barcelona).

 

Et cridà el teu Senyor i el seguires

conscient, bondadós, confiat,

I et donares, arreu, nit i dia,

als més pobres del món, abnegat.

 

Can Oriach, Copiapó al llunyà Xile,

Sant Josep, dels obrers, el patró,

han gustat el teu fer, ta paraula,

ton amor vehement, cèlic do.

 

Ja rendit i malalt enmig nostre

hem palpat ta ofrena i bondat.

Oh, mercès per ta vida tan plena

d’alegria, de fe i caritat.

                            Mn. Joaquim Vives

Butlleti del bisbat