Joan Güell, 198 08028 Barcelona

Cançons

Tornar

La Coral Xiribec, de Castellar del Vallés, ofereix un concert de Nadal a la Residència Sacerdotal

            Ja fa onze anys que cada any, pels vols de Nadal,la Coral Xiribec, de Castellar del Vallès, ofereix un concert a tota la comunitat que forma la Residència de Sant Josep Oriol: sacerdots, religioses i acompanyants seglars.

            La presència d’aquesta coral és també un homenatge al mossèn que fou el seu rector i  que ara, ja jubilat, viu a la Residència Sacerdotal i que ha introduít el concert amb unes paraules d’agraïment a la presència nadalenca dels amics de Castellar.

            La coral, d’un trentena de veus mixtes, que porta el nom d’un dels personatges principals dels “Pastorets” de la població vallesana, dirigida per Andreu Boronat, ha ofert un itinerari internacional de Nadales, que ha tingut aquestes etapes:

-S’ha inciat el repertori amb la interpretació de Bonat nit, una cançó de bressol de Brahams.

-Catalunya no hi podia faltar amb El desembre congelat, que “confús es retira”.

-Alemanya ha seguit amb la “Dolça cançó de Nadal”, que diu que “quan les campanes titllegen, baixa del cel Déu infant. Dolça cançó de Nadal, les campanes joioses omplen d’alegria l’espai”.

-Anglaterra ha estat present amb Joia en el món, d’origen anterior a Händel, encara que és famosa en tota Europa la seva harmonització: “Joia en el món, Jesús és nat. Lloem el Salvador!”

-Ha seguit França amb la coneguda nadala Els àngels de la glòria, alegre i contemplativa, amb el seu vigorós contrapunt harmònic.

-I el repertori ha continuat amb una nadala en llatí, ben universal, “Adeste fideles”, que es clou amb la invitació a anar a adorar el Senyor: “Venite adoremus, Venite adoremus Dominum”.

-I ha tancat el repertori la divertida La pastora Caterina, popular catalana. “Ara, pastors, anem junts cap al portal on es nat/ un infant com una estrella/ que a mi em té el cor robat”.

Presidien el bisbe Mons.Pere Tena, ex-auxiliar de Barcelona i el nou director de la Residència, Mn. Joan Rodriguez,  que ha tancat l’acte amb unes paraules d’agraïment a la coral, que així ha manifestat un any més la seva estimació del ser antic rector i de totes les persones de la Residència. Per acabar, tots els residents, amb la coral, han cantat Joia en el món i Adeste fideles.