Joan Güell, 198 08028 Barcelona

Germanes Hospitalaries 2016

La Residència Sacerdotal Sant Josep Oriol no la formen solament els 58 preveres que hi conviuen sinó que també la formen altres persones que també hi resideixen i un bon grup que hi venen a ajudar i treballar pel bon funcionament de la Institució.

 

Entre les que hi resideixen destaca la Comunitat de les Germanes Hospitalàries de la Santa Creu que estan destinades a aquesta Casa Sacerdotal per atendre els sacerdots jubilats, especialment els malalts. També la formen el grup de quatre familiars dels mossens que fan vida amb ells en els apartaments, i una antiga serventa, actualment jubilada, la Conxita Nieto, que hi viu per un acord de Patronat. En total, doncs, són 66 les persones que viuen permanentment a la Residència en data del 31 de  desembre del 2016.

 

         De la Comunitat de sis germanes que formaren el primer petit convent de la Residència, quan es va inaugurar el 18 de juny de l’any 1968, a començament d’any actual eren quatre: la Gna. Cristina Villalva, que era la superiora; la Gna. Maria Narro que hi residia des de l’any 2002 i que anteriorment ja havia format part d’aquesta comunitat altres tres vegades; la Gna Guilermina Arias que hi viu des del 2009; i la Gna. Maria Jesús Arnedo que havia entrat el 2011i que també anys enrere n’havia format part d’aquesta Comunitat. Actualment han passat a ser solament tres membres: la nova superiora Gna. Glavis Guerra, la Gna. Guillermina Arias i la Gna. Maria Jesús Arnedo, les quals seguint el seu carisma hospitalari atenen amb amor maternal als mossens, cuidant, també la cura de les capelles i cooperant en les tasques d’infermeria. També, fins l’octubre d’enguany, tenien al seu càrrec de la direcció dels serveis de cuina, neteja i infermeria, els quals han estat assumits per la nova organització de la Residència.

        

         La Germana Glavis Guerra, colombiana, és la desena superiora que ha tingut la Comunitat de la Residència des de la seva fundació, substituint la germana Cristina Villalva que ho va ser-ho durant deu anys, però que ja era membre de la Comunitat des del 1999. El dia 11 d’octubre la Gna. Cristina va deixar la nostra Residència per anar al seu nou destí, la residència que les Germanes Hospitalàries tenen a La Garriga. Abans, però, amb data del 5 d’octubre, se li va fer un homenatge de comiat per agrair-li tot el seu treball i la donació a favor dels mossens, que va consistir amb una missa a la que van participar tots els residents i en la que, al finalitzar, el nou director,  Mn. Josep Serra li va lliurar un pergamí i se li va dedicar un cant, escrit pel resident Mn. Joaquim Vives, en el se li donava gràcies del seu servei. Dies més tard també va marxar la germana Maria Narro la qual ha estat destinada a la casa que tenen les Germanes Hospitalàries a Logroño. Cal notar l’estimació que sempre han tingut les Germanes Hospitalàries envers la Casa Sacerdotal, ja que si per la manca de vocacions han hagut de reduir el nombre de membres de la comunitat de la Residència, no ha minvat la seva donació al servei d’atenció als sacerdots retirats. N’és una prova el fet que al llarg dels 48 anys des de la inauguració de l’actual Residència hi han format part de la Comunitat més de cinquanta religioses, algunes sent-ne membres més d’una vegada i altres venint a ajudar o a fer suplències. Per altre part cal dir que els mossens sempre han manifestat el seu agraïment envers a Germanes per la seva donació, el seu exemple i la vida plenament lliurada al servei de tots, especialment dels malalts.