Joan Güell, 198 08028 Barcelona

Gna. Gladis presentació

La germana Gladis Guerrero serà la nova superiora de la comunitat de religioses que tenen cura de la Residència Sacerdotal

El dilluns dia 19 de setembre de 2016, en acabar el dinar, a la mateixa sala del menjador, el nou director de la Residència Sacerdotal Sant Josep Oriol, Mn. Josep Serra, va presentar a tots els residents la que serà la nova superiora de la comunitat de Religioses Hospitalàries de la Santa Creu, la germana Gladis Guerrero, procedent de Colòmbia, on aquesta congregació que té diverses i on han sorgit també noves vocacions religioses que actualment estan molt ben integrades en aquesta congregació catalana.

.La germana Gladis forma part del consell directiu de la congregació com a ecònoma. Aquesta congregació va néixer per tenir cura dels malalts de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona i actualment té la casa generalícia al carrer Elisa, 22, de Barcelona.

La superiora general de la congregació és la germana Mercè Arimany, que el dia indicat es trobava fora de Barcelona per raó del seu càrrec. Per aquest motiu, la nova superiora fou presentada per la germana Vicària de la congregació, Virgínia Rios,

La germana Gladis succeeix en el càrrec de superiora de la comunitat de quatre religioses hospitalàries de la Santa Creu que treballen a la Residència a la germana Cristina Villalba, que ha exercit aquest càrrec durant els darrers anys, donant un gran testimoni de servei generós a tots els mossens i altres persones acollides a la Residència, sobretot acompanyant els malalt al centres hospitalaris i seguint atentament el curs de la seva hospitalització. Com que l’inici del treball de la nova superiora a la Residència no serà immediat, els residents volen manifestar el seu agraïment a la germana Cristina pel seu generós servei a tots durant els darrers anys amb un acte religiós de comiat que se celebrarà properament.

La germana Vicària de la congregació, Virgínia Ríos, en les breus paraules amb que va presentar la nova superiora, també va fer referència al extraordinari treball que ha fet la germana Cristina durant els últims anys a la Residència Sacerdotal de Sant Josep Oriol.

La germana Gladis, en el mateix acte, va dir que ella, els darrers anys, ha treballat sobretot en tasques d’educació i d’administració, “però que ara vinc a aquesta Residència per a servir a tots els residents i per a aprendre de tots vostès, que, com a sacerdots i persones consagrades a Déu, tenen molt que ensenyar-nos, a mi i a les religioses hospitalàries que, formant equip, volem estar al servei de totes les persones de la Residència Sacerdotal. El meu desig és continuar el bon treball que ha fet la germana Cristina durant els darrers anys”, va dir finalment. Els noms de la superiora que cessa i de la superiora que entrarà en breu a la Casa foren acollits amb aplaudiments per tots els residents.