Joan Güell, 198 08028 Barcelona

Exequia Mn. Juan-Torres

 

La presidí Mons. Salvador Cristau, bisbe auxiliar de Terrassa

 

           El dimarts dia 3 de febrer de 2015, a les 11 hores, a la capella de la Residència Sacerdotal de Sant Josep Oriol es va celebrar la missa exequial en sufragi del sacerdot resident Mn. Josep M. Juan-Torres Lana, que morí el dia 1 de febrer confortat amb els sagraments de l’Església.

            Presidí la  celebració de l’eucaristia Mons. Salvador Cristau, bisbe auxiliar de Terrassa, diòcesi a la que pertanyia Mn. Juan-Torres. El senyor bisbe va concelebrar l’eucaristia amb els sacerdots de la residència, a la que s’hi varen unir altres sacerdots companys i amics del difunt i un nombrós grup de familiars i feligresos de les parròquies a les que va ser destinat el mossèn.

       A l’homilia, Mons. Cristau va começar dient que “la mort és una circumstància que remou profundament els sentiments de les persones i per als creients és una ocasió per refermar la nostra fe i donar el seu autèntic valor a les coses, mirant-les a la llum de Déu”. En segon lloc, va dir que també és una ocasió per donar gràcies per les coses que hem rebut de Déu durant la nostra vida, i referint-se al mossèn difunt va afegir que havia rebut el do de la fe i del ministeri sacerdotal, exercit per ell en diverses parròquies, sobretot a la parròquia i a l’arxiprestat de Montcada i Reixac, i va fer referència a la seva bondat i bonhomia, manifestada durant tota la seva vida. En tercer lloc, invità els presents a pregar pel mossèn difunt i pels seus familiars, i també per totes les persones que va tractar en el seu ministeri sacerdotal. Va acabar demanant a tots els presents que es fessin testimonis de la llum del misteri pasqual davant dels homes i dones d’avui.

           Mons. Cristau, a l’inici de la missa, va dir que havien fet arribar el seu condol el bisbe de Terrassa, Mon. Josep Àngel Saiz, que era absent aquells dies de la diòcesi; el bisbe emèrit de Girona, Mons. Carles Soler; i el cardenal arquebisbe de Barcelona i el seu bisbe auxiliar, Dr. Lluís Martínez Sistach i Mons. Sebastià Taltavull respectivament. I, al final de la cerimònia va anunciar que el divendres, dia 6 de febrer, es celebraria una eucaristia en sufragi de mossèn Juan-Torres, a les 19.30 hores, a la parròquia de Montcada i Reixac.

 

Record poètic del mossèn

 

             Mn. Joaquim Vives, un dels sacerdots residents, ha volgut dedicar a Mn. Juan-Torres aquest record poètic, que, amb una música coneguda, fou cantat entorn del seu fèretre, al final del rosari resat per tots els residents en la tarda del dia 2 de febrer passat, festa de la Presentació del Senyor.

 

I que llargs i feixucs els teus dies

tot pregant al seient del dolor!

i que curts quan de jove corries

predicant comprimís, fe i amor.

 

Santa Agnès, Vilafranca, Montcada,

-camp i vinya per tu conreat-

han gustat una i altra vegada

el teu zel, ton enginy, ta bondat.

 

I ja lliure de lluites i penes

puja amunt, al teu Déu, tot cantant,

dónan’ns fe i esperança a mans plenes

per a viure creient i estimant.

Mn. Joaquim Vives