Joan Güell, 198 08028 Barcelona

11-26-14

Mn. Francesc Lladós Pastallé, guardonat amb la Medalla d’Honor de Barcelona 2014

 

El  reconeixement li fou lliurat per l’alcalde en un acte celebrat al Saló de Cent el dimecres 26 de novembre.

 

                                                                                                              

       L’Ajuntament de Barcelona, en el Consell Plenari celebrat el passat 25 de juliol, decidí atorgar la Medalla d’Honor de Barcelona a mossèn Francesc Lladós i Pastallé, sacerdot de l’arquebisbat de Barcelona. El guardó fou lliurat el 26 de novembre per l’alcalde en el curs d’un acte celebrat al Saló de Cent, acte en el que també es va fer entrega del guardó a altres institucions i persones que s’han fet mereixedores durant aquest any d’aquest reconeixement.

       Aquest guardó s’atorga cada any a les persones que destaquen pel seu compromís i la seva dedicació al servei de la ciutat.

        Mn. Francesc Lladós, que  actualment forma part dels preveres jubilats de la Residència Sacerdotal de Sant Josep  Oriol, ha estat rector de dues parròquies barcelonines, la de Sant Cebrià i la de Sant Pius X, en el barri conegut com les Vivendes del Congrés Eucarístic, barri nascut en ocasió del Congrés Eucarìstic celebrat a Barcelona l’any 1952. Amb aquesta realització, fruit d’aquell Congrés, el bisbe de Barcelona d’aleshores, monsenyor Gregorio Modrego Casaus, va fer una valuosa aportació al problema de l’habitatge, aleshores molt viu a la ciutat de Barcelona.

         Com a rector d’aquestes dues parròquies, mossèn Francesc Lladós va fer una gran labor pastoral i social i altres iniciatives d’assistència social, feina intensa i llarga que ha motivat aquest reconeixement de l’ajuntament barceloní.

Donat que el Sr. Cardenal Arquebisbe i el Sr. Bisbe auxiliar eren a Roma - tenien una audiència amb el Papa el 27 de novembre -, en nom seu va acompanyar a Mn. LLadós en aquest acte Mn. Joan Galtés, Vicari episcopal, i en nom de la Residència Mn. Lluis Bonet i Riera i varen acompanyar-lo també altres sacerdots residents.