Joan Güell, 198 08028 Barcelona

Personal 2017

La Residència Sacerdotal Sant Josep Oriol té com a missió primera l’atenció de la comunitat dels sacerdots ancians i malalts que s’hi acullen, però també cal tenir present que en formen part,  amb els 56 preveres, altres persones que hi resideixen, i  també tenir present un bon grup de persones que no hi resideixen  però que hi aporten el seu treball pel bon funcionament de la Institució.

 

         Alguns mossens viuen en els apartaments del segon pis acompanyats de familiars o serventes. Actualment són quatre, com s’ha indicat en el capítol del moviment democràtic:  Mn. Francesc Vilamala que resideix amb la seva  germana Teresa; igualment Mn. Jordi Bertran està en l’apartament amb la seva germana Isabel; Mn. Arturo Martín amb el seu germà Magí; i Mn. Albert Torrens amb la Matilde Valladares. Aquest nombre de quatre és tot un contrast amb el nombre de mossens que als primers anys ocupaven un apartament ja que havien arribat a ser vint.

 

         Per tant el nombre de persones internes a la Residència a l’acabar l’any son 61 persones: 56 mossens, més quatre familiars, més la Sra. Conxita Nieto que durant anys va atendre la porteria i que al jubilar-se ha estat admesa a residir en ella.

 

 

         La casa no funciona sense el personal extern que dedica el seu treball a fer funcionar bé la Residència i ajudar a realitzar els fins de la Institució: són els dos gerents: Pere Ardite i Montserrat Muñoz; les tres infermeres: Rocio, Maria i Lola; la fisioterapeuta, el personal sanitari, el de la cuina, el del manteniment i el de la neteja. També tenen una responsabilitat les que atenen a les persones a la recepció de la Casa durant el dia: la Conxi Morte, la Mariló Querol, Antonio Crisóstomo, Montserrat Balsells i Laia Sanmartí  que vetllen, a la vegada, per la seguretat de la mateixa Residència.

 

A tots aquests se’ls hi ha de sumar Santiago Urbano que està sempre disponible er ajudar a qualsevol dels residents que ho necessiti. El metge Manuel Lázaro que setmanalment visita els malalts i que està disponible quan se li demana; el confessor Mn. Joan Rodríguez que un cop al mes ve a al Residència per atendre en confessió els residents que li demanen.

 

Entre tots ajuden a crear un ambient de família que és bàsic en una Casa com és aquesta d’atenció als sacerdots retirats.