“Querida Amazonia”

0
187

Avui, 12 de febrer, s’ha presentat a la Sala de Premsa vaticana l’Exhortació Apostòlica postsinodal referida al Sínode que va tenir lloc a Roma al més d’octubre passat, dedicat a la regió amazònica.

“Querida Amazonia” és el primer document pontifici des del Vaticà II que neix amb un títol en castellà i no en llatí. És un text escrit com una carta d’amor, amb abundants cites de poetes, que ajuden el lector a posar-se en contacte amb la meravellosa bellesa d’aquella regió americana i també amb els seus drames quotidians.
Al llarg de les seves 28 pàgines en la seva versió en castellà, el papa Francesc transmet els seus somnis per a aquesta regió de la terra. De fet, després dels paràgrafs introductoris, hi ha quatre capítols dedicats, en aquest ordre al somni social, cultural, ecològic i eclesial per a l’Amazònia, i acaba amb una conclusió referint-se a la Mare de Déu.

El valor que el Papa atorga a aquestes reflexions emergides de l’observació d’una regió específica és, al mateix temps, universal. Les motivacions d’això són diverses: Tot està connectat; l’equilibri del nostre planeta, també depèn de l’estat de salut de l’Amazònia. A més, les dinàmiques que allà es manifesten anticipen reptes ja propers a nosaltres, referits a l’economia globalitzada, la convivència entre pobles i cultures diverses, les migracions, etc.

Ja s’han publicat articles que comenten l’Exhortació, per apropar-la al públic en general: 

Origen del contingut